13.06.2024

Stjæl skatten

Stjæl skatten - En sjov og spændende leg for alle


Stjæl Skatten er en spændende og udfordrende aktivitet, der vil teste børnenes snedighed, hurtighed og samarbejdsevner. Det er en leg, der sikrer masser af sjov og bevægelse, mens deltagerne skal udtænke strategier for at stjæle skatten uden at blive opdaget. Denne aktivitet er ideel til børn fra 6 år og op og kan let tilpasses forskellige aldersgrupper og færdighedsniveauer.

Det skal du bruge:

  • Mobilitybriller
  • Skumsværd
  • Ærteposer

Før du går i gang:

  1. Vælg en deltager, der skal passe på skatten. Denne person vil fungere som "skattevogteren".
  2. Læg alle ærteposerne i en bunke i midten af spilleområdet. Dette er skatten, som de øvrige deltagere skal forsøge at stjæle.
  3. Den deltager, der skal passe på skatten, får mobilitybriller på for at begrænse deres syn og øge udfordringen. Skattevogteren får også et skumsværd til at beskytte skatten med.

Sådan spiller I:

  1. Forklar børnene, at formålet med "Stjæl Skatten" er at stjæle så mange ærteposer som muligt uden at blive ramt af skumsværdet.
  2. De øvrige deltagere skal snige sig frem mod skatten og forsøge at tage ærteposerne uden at blive opdaget af skattevogteren.
  3. Hvis skattevogteren opdager en deltager, der forsøger at stjæle en ærtepose, må han/hun forsøge at ramme denne med skumsværdet. Slaget skal være blødt og forsigtigt for at undgå skader.
  4. Hvis en deltager bliver ramt af skumsværdet, er denne deltager ude af spillet og skal aflevere sine ærteposer tilbage til skattevogteren, hvis han/hun har nogle.
  5. Legen fortsætter, indtil hele skatten er stjålet, eller når skattevogteren sidder tilbage med hele skatten uden nogen til at stjæle.
  6. Hvis hele skatten stjæles, er det den deltager, der har stjålet flest ærteposer, der har vundet.

Tid: Aktiviteten tager cirka 10-20 minutter, afhængigt af antallet af deltagere og hvor hurtigt skatten stjæles.

Variationer:

  • Flere beskyttere: Tilføj flere beskyttere med skumsværd og mobilitybriller for at gøre spillet mere udfordrende for tyvene.
  • Team baseret: Del deltagerne op i hold, hvor hvert hold har en tur til at beskytte og stjæle skatten. Holdet med flest stjålne ærteposer til sidst vinder.
  • Strategisk runde: Tillad tyvene at planlægge og koordinere deres angreb, hvilket tilføjer et strategisk element til legen.

Snedighed og hurtighed bliver testet, når børnene forsøger at undgå skattevogterens blik og skumsværd. Samarbejdsevnerne styrkes, især hvis spillet spilles i hold, hvor børnene skal arbejde sammen for at udtænke de bedste strategier. Samtidig sikrer legen masser af fysisk aktivitet, hvilket er godt for børnenes sundhed og velvære. "Stjæl Skatten" er ikke kun en sjov leg, men også en lærerig oplevelse, hvor børnene får mulighed for at udvikle deres evner i en tryg og kontrolleret ramme.