Pickleball
For at få alle med, så lad os blot få slået fast, hvad pickleball i det store hele beskrives som: Sporten er en spændende kombination af tennis, bordtennis og badminton, der kan spilles af alle. Det er en fantastisk måde at samles om en fælles aktivitet, hvor sjov, motion og konkurrence smelter sammen. Og det er bare med at komme i gang, hvis det på nogen måde har fanget din interesse – for noget helt centralt for pickleball er nemlig, at det er let at lære. Det gør pickleball til en oplagt mulighed at prøve sammen med børnene, hvad enten du er på udkig efter nyt udstyr til idrætsundervisningen eller søger inspiration til en ny form for bevægelse i foreningsregi.
Det gode ved pickleball er – på samme måde som så mange andre sportsgrene – at det ikke kun er alletiders til at skabe glæde og bevægelse, men også vil kunne fremme holdånden. Netop derfor vil vi anbefale pickleball som aktivitet for institutioner såvel som klubber.
Hvad er pickleball og hvordan spilles det?
Pickleball er en ketchersport, der spilles på en mindre bane, der måler 13 meter i længden og 6,5 meter i bredden. Selve banen er opdelt på midten af et net, som du kender det fra tennis, bordtennis og badminton. Spillet er oprindeligt udviklet til at foregå udendørs, men med tiden har det udviklet sig til også at blive en sport, der kan dyrkes indendørs, hvorfor det også er populært at afprøve som en del af fx idrætsundervisningen.
Det, der virkelig adskiller pickleball fra andre ketchersportsgrene, er det unikke 'no volley' område, som også kaldes “kitchen” eller “køkkenet”. Dette område strækker sig 2 meter fra nettet på begge sider og er markeret med en bred linje. I dette felt er det ikke tilladt at slå bolden direkte i luften, før den har ramt jorden. Det tilføjer en ekstra dimension til pickleball som spil, hvor du kommer længst, hvis du går taktisk til værks.
Spillet er både sjovt og engagerende, især fordi spillerne står tæt på hinanden, hvilket resulterer i intense dueller og lægger op til et flydende samspil.
Spillet kræver både hurtige reaktioner og præcision, og i kraft af bl.a. banens størrelse kan de fleste være med, uanset fysisk form.