Krabbeløb

Krabbeløb – til frikvarteret, arbejd sammen eller for hele holdet

Det skal du bruge:

Inden du går i gang:

  • Lav en firkant med sjippetove eller afmærkningstape firkanten er stranden som krabberne skal over i krabbegang.
  • Alle deltagere undtagen en som er krabbefanger stiller sig bagved det ene sjippetov.

Krabbeløb:

  • Nu gælder det for krabberne om at komme hen over stranden, i krabbegang og ud i vandet på den anden side, uden at blive ramt af krabbefangeren.
  • Krabbefangeren må bevæge sig på begge sider, men må ikke gå ind på banen. Han/hun fanger krabberne ved at trille bolde ind på banen, hvis en krabbe bliver ramt af en trillende bold på sin vej over, er den fanget og skal gå ud og hjælpe krabbefangeren med at fange de resterende krabber ved at trille bolde.
  • Krabbefangeren må ikke gå ind på banen efter sine bolde, men skal forsøge at få fat i dem fra kanten. Krabbefangeren må gerne læne sig ind over for at få fat i boldene, men krabberne må også gerne skubbe til boldene for at få dem væk fra krabbefangeren. Man skal dog være opmærksom på at en krabbe dør af at komme i kontakt med en bold i bevægelse også selvom det er en anden krabbe der har skubbet til den.
  • Hvis krabbefangerene mister alle deres bolde og ikke kan få fat i nogle fra kanten, er legen slut og krabberne har vundet. Ellers er legen slut når alle krabber er fanget.

Krabbeløb er en leg der kan bruges som et sjovt indslag i opvarmningen, en stille start på samarbejdsøvelser eller bare som en sjov leg i frikvarteret. Her er både koordination, krydsbevægelser, samarbejde og udholdenhed i spil.

Scroll til toppen